Russian Iron Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Uusia alueita avattu kerhon jäsenille! Kirjautumalla pääset näkemään ne.

Kirjoittaja Aihe: venttiilinlautaset on kyllä sitten..  (Luettu 758 kertaa)

Motorova

  • Iron Jäsen
  • Jr. Member
  • *****
  • Viestejä: 72
Vs: venttiilinlautaset on kyllä sitten..
« Vastaus #30 : 16 Helmikuu, 2019, 15:50:03 »

Pronssia saa valmiina aihioina ja kankena.  Itse tekemällä  saa mitä haluaa ja mittojen mukaan.  Jos itse tekee niin kannattaa tutkia tarkkaan mitä aine on.  Alumiinipronssi voi olla välillä niin kovaa ettei esimerkiksi pikateräs terät pysty.  Eräs paikka teki tilauksesta eräälle polttoainesuuttimia (pronssia).  Ei niitä pystynyt oiken koneistamaan kun olivat niin kovia ja oli sattumia.  Pronssi kuuluu kuparimetalleihin ja on siis seos.  Niitä on standartisoituja seoksia ja  rajaton märä niitä muita.  Punametalli jota usein pidetään hyvänä laakeripronssina on tinapronssia.  Niiden ero on häilyvä.  Lisäämällä lyijyä saadaan siitä helpommin koneistettavaa=lastuuntuu paremmin. Jne.
Venttiilin kumeja mielestäni noissa ei tarvi, asia on tietenkin toinen jos haluaa hifistellä.  Samoin venttiilin ohjurista voi katkaista ylimääräisen kanavan puolelta. 
Juurikin noin se tehdään kuten veli VWK kertoi.
Jos nyt joku haluaa niin voin tehdä pronssista hyvinkin eksoottisen seoksen.  Joskus tulee ihan vahingossakin.  Ja kyllähän valurauta ohjurikin on ihan jees.  Joku tykkää tyttärestä ja joku jopa sen äidistä.
Ja jos tarvetta niin löytyy kaikki työkalut kansien koneistukseen.  Tullut tehtyä kaikenlaisia virityksiä 2,3 ja 4-pyöräisiin kilvanajohärveleihin.  On myös venttiilin seetien hiomakone kivillä.

Tuossa  kuvassa jokainen mäntä tuottaa n 70hp. Halkaisija 92.8mm.  Venttiilit oli muistaakseni 52 ja 37 mm.  Aika tarkkaan sai laskea ja mitoittaa että mahtuivat.  Mäntään tehtiin tilat lautasille + varmuusväli ja viisteet.
Toinen kuva.  Nyt sepityksessä oleva Triumph TR7 imusarja.
Kolmas kuva: En malttanut olla laittamatta.  Toveri rukoilemassa mutterimekkaan päin.
Kirjattu