R.I.F -Ruostetta Rajan Takaa-

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kerhotuotekauppa on avattu! https://russianironfinland.fi/kauppa/

Kirjoittaja Aihe: Arjeeman muistoja  (Luettu 1104 kertaa)

Markku

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Viestejä: 709
  • Suutari-evp
Arjeeman muistoja
« : 23 Heinäkuu, 2023, 07:27:01 »

Tullut tässä käytyä läpi vanhoja varastolaatikoita ja tyhjättyä joutavaa roskikseen,kaikkea on tullut säästettyä"jos joskus tarvitsee".(kait nämä on jo niitä kuolinsiivoja).
Tuli vastaan vuodelta 1975 arjeeman palkintolätkä Kaakkos-Suomen Rajavartiostosta,sotilaskivääristä 20 laukauksella 300 metriltä.

Meillähän oli varsinaisena palveluaseena rynnäkkökivääri mutta ammuntavalmennuksella olevilla myös sotilaskivääri.Käytiin oikein asevarikolta hakemassa parhaat yksilöt tähän tarkoitukseen.
Tuolloin sai ampua Valtion piikkiin enemmän kun tarpeeksi.Meitä oli 5 poikaa jotka kuului tuohon ryhmään ja ammutiin aina sotilaskivääreillä päivä kerrallaan patruunoita säästämättä,yleensä harjoitus päivät oli perjantaisin.Valmentajana tuolloin oli ylikersantti Värri,jonkin tason ampumahiihtäjä noihen aikoihin..Samainen Värri myös veti polkupyörämarssit ja tietysti sen piti sitten keulalla näyttää erinomaista kuntoaan,(ilman henkilökohtaista täyspakkausta,joka meillä oli riesana),tahtoi siinä vauhdissa hattu kostua.

Oli sen puoleen hyvä järjästelmä noissa ammunta harjoituksissa että jos onnistui ampumaan hyviä tuloksia niin sai komennuksen suoraan ampumaradalta pidennytelle viikonlopun vapaalle...Päästiin joskus myös kasarmin ulkopuolisiin ammuntakilpailuihin......joista myös ylimääräistä lomaa jos tulokset oli sitä luokkaa....
« Viimeksi muokattu: 23 Heinäkuu, 2023, 07:32:26 kirjoittanut Markku »
Kirjattu
Kaikki muu on turhaa paitsi moottoripyöräily.